MORELE MOED

Voor een mooiere wereld!

Hoe ga je goed met elkaar om? Dat begint met het weten waar je als mens voor staat. Morele Moed vormt de basis om naar je eigen kernwaarden te kunnen gaan leven. Je leven wordt eenvoudiger en prettiger als je helder voor ogen hebt wat je van belang vindt. Morele Moed vormt de stap van weten naar doen. 

Morele moed maakt het verschil. Allereerst op persoonlijk, individueel niveau. Het is daarnaast de sleutel tot het creëren van duurzame en leefbare organisaties en samenlevingen, en wellicht het belangrijkste van alles: het maakt onze wereld mooier. 

Morele Moed is een initiatief van Blik op Ethiek (Elisa Kruiper) en Gatorworks Social Design (Rien Schalkwijk). Vanuit een heldere gezamenlijke missie en complementaire achtergronden verbinden zij zich aan elkaar om Morele Moed op de kaart te krijgen. 

Elisa en Rien willen hun kennis en ervaring maar vooral zichzelf inzetten om Morele Moed een vanzelfsprekend begrip te laten worden. Hun kennis- en ervaringsgebieden zijn Politicologie, Filosofie, Psychologie, Bedrijfskunde en Muziek, maar bovenal zijn zij beiden bevlogen over ethiek en het sociale weefsel van organisatieverbanden en de maatschappij om ons heen. 

Morele Moed is een nieuw initiatief. De komende maanden zullen ideeën en plannen worden uitgewerkt en een plaats krijgen op deze website. Het is de uiteindelijk ook de bedoeling dat www.morelemoed.nl een podium wordt voor belangstellenden en professionals die net als Elisa en Rien zichzelf en hun omgeving meer Morele Moed toewensen en met ons mee willen denken en werken om de wereld mooier te maken.

Meer informatie over Elisa van Blik op Ethiek en Rien van Gatorworks Social Design kun je vinden op de contactpagina. 

Het duurt nog even voor MoreleMoed op stoom komt. Mocht je nu al contact willen opnemen en ideeën willen delen, graag! Voel je welkom.

Met warme groet, Elisa & Rien